Her mevsimde farklı bitki ve süs bitkileri yetişirken, özellikle yaz aylarında daha çok çeşitliliğe sahip olan bu bitkiler ortamın daha doğal ve daha özel durmasını sağlar. Bahçe ve süs bitkileri birbirinden farklı tarz ve modellere sahip olup en özel çeşitleri ile ayrıca çok beğenilir.
Dış mekan ve iç mekan süs bitkilerinin yetiştirilme ortamları, cinsleri ve boyutları gibi önemli bilgiler ilgili alanlarda açıkça geçmektedir. Ortamların daha şık ve daha modern görünmelerinin en doğal ortamı olan mekan çiçekleri en doğru fiyat aralıklarıyla online sitelerde satış yapılır. Bahçe ve evlerde süs bitkileri sayesinde en doğal dekorasyon detaylarına kavuşun. Aradığınız bitki ve çiçekleri bulabileceğiniz tüm bitkiler bahçenize çok yakışacak.
Dış Mekan Süs Bitkileri Nelerdir?
Genel olarak park, bahçe, yollar ve yeşil alanlarda kullanılan bitkiler farklı renk ve cinslerde olup alanların daha güzel görünmesi için yardımcı olur. Dış mekan süs bitkileri saz ve bambu türleri olup en fazla tercih edilen tür sarmaşık ve çim gibi bitkilerdir.
Dış mekana yakışan taflan bitkileri de en fazla tercih edilen bitki türleridir. Aktif ve pasif yeşil alanların her köşesine dikilen ve bitkilerin cinsine göre büyütülen dış mekan bitkileri bireylerin ruhsal açıdan daha iyi görünmelerini sağlar.
Kış Dış Mekan Çiçekleri
Halk yaz aylarında daha çok bitki yetiştiriciliği yapıldığını bilirken aksine kış aylarında da en gözde bitki ve çiçek çeşitleri de mevcuttur. Renkli renkli tarzları sayesinde soğuk kış akşamlarını renklendiren bu özel çiçek çeşitleri yaygın olarak satıştadır.
Bu özel kış mekan çiçekleri; zakkum, kekik, mercanköşk, gazanya ve fetusca olarak bilinir. Daha farklı bölge ve şartlarda yetiştirilen en doğru kış mekan çiçek ve bitkilerinden hemen temin ederek bahçelerinizi en güzel hale getirebilirsiniz.
Kış dış mekan çiçeklerinin yanı sıra yeşil bitkiler de ortamın sıcaklığına sıcaklık katacak. Susuzluğa dayanan bu özel kış çiçekleri dekoratif amaçlı kullanılır. Ayda sadece bir kez su verilen bu çiçekler kış bahçelerin vazgeçilmezi olarak bilinir.
Kışın Hangi Çiçekler Ekilir?
Bahar ayları birçok bitki ve çiçeklerin ekimi olarak bilinir. Fakat kış aylarında da renkli ve parlak çiçeklerin ekimi oldukça emek ister. Kış ayına uyum sağlayan birden fazla çiçek modeli yaygın olarak kullanılır. Kış aylarında susuzluğa dayanan çiçekler en fazla tercih edilir.
Bu özel çiçekler; Fetusca, gaura, gazanya, gün gülü, zakkum, step lavantası, solmaz çiçek, altın çiçeği, sarı kantaron, lavanta ve karabaşotu en fazla dikilen kış çiçekleridir. Kuraklığa ve soğuğa dayanan bu çiçekler aşırı sıcaklıklardan asla hoşlanmazlar. Kendi kendilerine su ihtiyacını karşılayan bu özel çiçek çeşitleri ortamın daha güzel şekilde oluşmasını sağlar.
Bitki Üretimi
Bitki üretimi ve yetiştiriciliği özveri ve emek ister. Çiçeklerin dilinden anlamak ve mevsimine göre yetiştirebilmek için tüm detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bu kapsamda her bitki üretimi için doğru adımları atmak gerekir.
Bitki üretiminde uzman bireyler bitkinin cinsine göre tüm olması gerekenleri yapar. Bitki üretiminde bitkinin ana yapısı önemli olduğundan dolayı yetiştiricilik performansları hemen gösterilir. Kişilerin isteğine göre hazırlanan dış mekan bitki üretimi işlemleri aynı zamanda kış bahçelerinde iç mekan bitkileri içinde geçerlidir. Dış mekan ve iç mekan bitki üretimi seçeneklerini değerlendirmek artık çok daha sistemli ilerler.
Kaplı Fidan Üretimi
Dış ve iç mekanlarda gözle görülen her bitki ve çiçek mutlaka bir fidanın eseridir. Küçücük bir fidandan büyüyen en güzel çiçek çeşitleri için ana sayfadan hemen ulaşın. Kaplı fidan üretimi ve diğer yetiştiricilik süreçleri için sabırlı olmak ve dış mekânları en farklı hale getirmek bahçıvanların ve bitki uzmanların işidir. Kış ayı soğuk ve yağışlı olduğundan dolayı kaplı fidan üretimleri daha ılık iklime sahip olan yerlerde seri olarak yapılır.
Özellikle yetiştiricilikle uğraşan kişiler farklı şehir ve bölgelere de gönderim sağlar. Yaz ve kış aylarında yetişen her türlü bitki ve çiçeği bulmak ve ortamın havasını değiştirmek kişilerin zevkine göre yapılır. Uzun süre aralıklarla sulanan en özel bitki çeşitlerini ilgili alanlarda bulunur. Pratik bitki yetiştiriciliğinde hava ve toprak unsurları da oldukça önemlidir.